lauantai 3. tammikuuta 2015

Kemonomimi korvat - tutoriaali

Kemonomimi korvat 
tutoriaali

Ajattelin tehdä Ranin korvat uudelleen (kolmassukupolvi eiku) ja ovelasti otin nyt tekovaiheet talteen. Tämä tapa, jolla nämä korvat teen, on osottautunut parhaaksi (ja korvia on tullut tehtyä muuuutama..). Vaikka tietenkin, joka kerta.. korvista tulee ihan erinlaiset :D Kannattaa olla tarkkana siitä, tekeekö korvista liian isot tai pienet.. kokemus puhuu.

Muoto on olennainen asia ja tottakai kiinnitys. Nämä korvat ovat tehty kettumaisesti 'korkeiksi' ja kiinnitys on hiuspinnillä. Pienemmät ja pyöreämmät korvat on kätevä ommella peruukkiin suoraan, mutta tälläiset jämäkät ja korkeat korvat pysyvät paremmin klipsuilla. Luultavasti teen perus pystytkorvat Momijille tulevaisuudessa, mutta tätä perus ohjetta on helppo käyttää kaikkiin mahdollisiin korviin. Olen tehnyt niin kanin, ketun kuin suden korvat tällä tavalla. Perusperiaate on kaikkiin sama: tukipala ja päälle karvaa.

Tarvikkeet: Pala karvakangasta (pääly ja sisus), tukipala (pahvi käy, itse käytin wonderflexiä), sakset, kuumaliimaa. 
(värjäys: Peitevärit, vettä)



1. Ensiksi leikataan kaksi identtistä palaa karvaa, katso että karva menee paloissa samaan suuntaan. Itse suosin sitä, että karva menee 'ylöspäin'.


2. Leikkaa korvan muotoinen tukipala ja liimaa se kuumaliimalla keskelle karvakangasta. Koita saada pala vähän kaarevan/kuperan muotoiseksi > ettei korva jää muodoltaan lättänäksi. Leikka myös karvapalaa niin, että sitä on 2-3cm yli tukipalan.


 3. Taita korvan pääty kuvan tapaan. Aluksi kärki ja hieman sivuista.



4. Liimaa reunapalat kiinni sisukseen, katso että kärjen reunat menee nätisti toisiaan vasten ja itse korvan pääty jää 'teräväksi' (tästä syystä kärki siistittiin ensin) Käytä runsaasti liimaa, että palat pysyvät kiinni.


5.  Leikkaa pala valkoista kangasta (mieluusti siis eriväristä kuin päälykarva) sisukseksi. Liimaa pala keskelle korvaa. 


6. Tässä vaiheessa on hyvä valita kumpi korva on oikea ja kumpi vasen. Koska korvat ovat niin korkeat, otin kummastakin palan pois. Näin korva asettuu nätimmin päätä vasten. 

Lisäksi suosittelen lämpimäti korvien siistimistä näin muuten. Leikka liian pitkät karvat ja tee korvista nätin suipot. Hiuslakalla voi mm. muotoilla korvia tai perinteisesti vedellä.




7. Seuraavaksi liimaa (tai ompele) kuvan tapaan klipsi korvan alapuolelle. Suosittelen laittamaan klipsin keskelle korvaa. 

Tässävaiheessa korva on jo valmis, mutta Ranin korvissa on ruskeat korvanpäädyt, joten pieni katsaus värjäykseen:

 



8. Korvia voi värjätä mm. peiteväreillä. Copic tussit ovat myös kätevät, mutta itse olen huomannut peitevärin toimivan mainiosti. Musita käyttää paljon vettä (varo kuitenkin, ettei väri valu), jotta väripikmentti imeytyy kunnolla ''aluskarvaankin''.

Ja anna kuivua, siinä kuluu noin puolipäivää :D Pistä se nojaamaan jotakin vasten niin, ettet sotke valkeaa sisusta.

9. Kun karva on hieman kosteaa tai melkein kuivaa, sitä voi harjata, näin karva kuivuu siististi muotoon. Karsta tai kuvan mukainen pyöryharja on paras vaihtoehto, onnistuu myös perus kammalla.

Sitten kun korvat ovat kokonaan kuivat, voit harjata niitä vasta karvaan ja pörhöttää, niin että ''kuivaväri'' karisee pois. Samalla voit muotoilla korvista haluamasilaiset, harjaamalla ne siisteiksi. Karvan suunnalla on iso merkitys. (Itse liimaisin vielä lisää valkeaa sisusta maalauksen jälkeen.)





..ja korvat ovat valmiit! /(*A*)/




Vielä kuva, kun korvat ovat päässä. En tiedä vielä käytänkö näitä Ranissa, koska niistä tuli meinaan ihan liian suloiset :D Ja tottakai ne ovat myös, kuten aina, hieman eriparia??

Mutta.. toivottavasti tästä sekavasta tutoriaalista on jotain iloa ..kiitän ja kumarran ja jatkan muiden postausten kirjoittelua. o/



4 kommenttia:

  1. Oi kiitos paljon tästä! Ihan satavarmasti tarvin tehä korvat johonki cossiin joskus ja tä oli kiva tuto ja tosi siisti lopputulos joten käytän varmasti! <3

    Mulla jäi vähän epäselväksi että miten teit tuon kiinnityksen - leikkasitko klipsille jonku pienen oman neliön minkä sitten kiinnitit (liimasit?) korvan alapuolelle kiinni?

    Tiedätkö muuten toimiiko karvakankaan maalaaminen iha perus akryyliväreillä? :D

    http://valkoinensamurai.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eli nimenomaa klipsille oma neliö, jonka liimaa sitten alapuolelle.. Näin klipsi pysyy kiinni. (koska ilman tuota kangaspalaa, liima ei pysyisi metallissa..)

      Se on jotenkin todella vaikea selittää miten, mutta.. juuh. Juurikin noin :D..

      Akryylivärit ei mielestäni toimi karvakankaalla, niistä kun jää kuivuessa se 'liimamainen' kerros, akvarellivärit/vesivärit sen sijaan toimii mainiosti, sillä väri on kevyttä. :D Tussineste on myös toimivaa = toisin sanoen värin pitää olla nestemäistä, että se imeytyy karvaan? Akryyliväriä voi tietty koittaa laimentaa, mutta kokemuksen mukaan siitä jää silti niin sanottuja 'hiukkasia'.

      Mutta siis mahtavaa jos tästä oikeasti on edes jtn hyötyä owò <3

      Poista
    2. Kiitos kiitos, selkis! :'D
      Okey, en taida sit riskeerata että värjääminen epäonnistuu - vesiväreillä mennään sitten! o/

      Onhan tästä varmaan monelle muulle myös hyötyä! Kiitosta vaan ku tuton teit! <3

      Poista