maanantai 5. tammikuuta 2015

2014: Uusia haasteita ja inspis hukassa

Vuosi 2014 oli.. en tiedä, todella sekava ja haastava vuosi mun kohallani?? Se alkoi todella kivasti, mutta loppuekohden ote vähän kirposi ja en edes silleensä koe tehneeni mitään erityistä. Tai koe onnistuneeni tai.. niin, vähän sellanen välivuosimainen etappi, vaikka tein peräti yhdeksäncossia (+ yakumo, jonka lasken 2015 cossiksi) Inspis oli vähän kateissa vähän väliä.

Silti, olihan tuo vuosi opettavainen, tein haastavampia asuja ja enemmän mitä yleensä, tietenkin määrä verottaa laatua ja se kenties itseäni harmittaa. Mulla ei ole palavaa tarvetta tehdä kovin montaa asua, mutta kun tapahtumia tulee ylimääräisiä, niin ei sitä huvita aina kierrättää samaa asua kerta toisensa jälkeen. Tietty rahallinen puoli on aina mulla esteenä. Toisaalta sain tehtyä paljon ''kierrättäen'' ja ovelasti materiaalit löytyi halvallakin. Voisin oikeesti tehdä luennon siitä, miten cossata edullisesti. Oon siinä aika taitava hue

Mennäämpä itse asuihin, en nyt laita turhaan monia kuvia, meinaa nämä kaikki olette nähneet kertaalleen, silti, pieni tiiviste tehdyistä asuista ja vähän mielipidettä näin jälkikäteen~

Kanata (Trinity universe)

Kanata on ehkä mun onnistuneimpia ja hienoimpia asujani (yukiconin kisat) tähän mennessä. Silloin se tuntui hyvältä ja tuntuu se yhä. Melkeempä tekisi mieli kierrättää sitä vielä jossakin :D Vaikka sit vähän paranneltuna? Tosin en tiedä mitä siinä kannattais edes parantaa. Ihan nappisuoritus: mun taidoillani. Muo tosin jäi kaivertamaan, etten koskaan saanut tuomareilta palautetta, vaikka sähköpostia lähetinkin. Tosin tiedä sitten laitoinko sähköpostit oikein. Luukku kun ei niitä automaattiesti tallenna, niin en koskaan voinut sitä tarkistaa. Noh.. sääli, mutta minkäs teet? 

Mitäpä Kanatasta enempää sanoa. Se on kivan värikäs, siisti ja monivaiheinen työstää. Ensimmäinen kunnon, vartavasten kisoja tehty asu ja noh, siltä se näyttääkin. Proppi on myös mielestäni todella onnistunut ja harmittaa etten ole päässyt shoottaamaan Kanataa kunnon olosuhteihin. :D Olisi siistiä poseerata miekan kanssa ihan kunnolla.. Mutta edustuskunnossahan raukka ei enään ole..... Muistan että se hohti kisalavalla hauskasti, kuten kuvassakin liekit näyttävät oikein hyvältä.

Tenka Kumo (Donten ni warau)

Voi Tenka, metsäläis cossini, josta mulla on niin ristiriitaiset fiilikset. Pistin sen ensimäisen kerran päälleni Desun frostbiteen ja siellä fiilikset oli mainiot. Pidin asusta paljon ja koin sen onnistuneeksi. Kuvatkin onnistuivat kivasti. Sääli vaan että taustat eivät pääse ihan edukseen näissä..  Ja seuraavan kerran kun laitoin tämän Mimissä, niin.. shoottauskuvat eivät vaan olleet mieleeni :D Iski joku kaamee derppi ja itsekriittisyys, joten nope. 

Haluaisin kovasti uudelleen shoottaa tän asun joskus, ihan vain korjatasseni Mimiconissa tulleen 'mielipahan' tai negaation, jonka ehkä kisoista sain.. Tenkaa en siis alkujaankaan tehnyt kisa tarkoitukseen, en missään nimessä.. :D Kankaatkin on siinä kovin huonot. Mutta sattumalta silti kisaamaan menin ja ..en tiedä, asu on ihan onnistunut ja sain kehuja, mutta pahimmat kritiikit osuivat omaan olemukseeni. Jo pelkästään vyötarönauhan laskeminen olisi tuonut lisää ryhtiä, mutta silti jäi kaihertamaan että sain siitä niin vahvat kritiikit. 

Nohh.. Tenkan joskus uudelleen kierrätän, niin joudun tekemään pari kohtaa uusiksi (esim kaula ja rannehärpäkkeet) ..mutta saa nähdä, tuleeko sopivaa rakoa ja fiilistä tehdä se.

Shiba-inu/doge -gijinka

Meeh, en edes laske tätä kunnon asuksi. Sen verran kaappicossi? Korvat, hännän kyllä tein itse.. Hupparinkin värjäsin oikean sävyiseksi.. Mutta silti sen verra random, että noh.. Ihan uguusöpöhän se, cosvisioniin tämän tein tosiaan ja.. randomisti hilluin tämä päällä. Ei ihmeitä sanottavana, ei tätä edes kunnolla shootattu :D Eikä ole tarvetta.


Latias - gijinka (pokemon)

Yksi lempi cosseistani tämä. Naurattaa, että suunnittelin tämän punasita ponnariperuukkia varten, jonka spontaanisti tilasin. Mutta.. peruukki ei koskaan sitten saapunutkaan ja jouduin laittamaan valkoisen peruukin, johon töhrin vähän punaista :D Käyhän sen noinkin. 

Latias nostatti hieman itseluottamustani naishahmojen suhteen, nimittäin uskalsin laittaa jopa hameen päälle. Asu on muutenkin sangen edullinen, valkoinen kangas löytyi kaapista ja punaisen ostin kirpparilta. Ihan mukiinmenevä ja Mouru tuntui ihastuvan silmiini, koska piilarit. Yleisesti ottaen tästä jäi ihan hyvät fiilikset. Se oli niin helppo kaikin tavoin. 


Sakata Gintoki (Gintama)

Uudelleen tehty Gintoki. Parempi kuin edeltäjänsä, mutta silti pienten virheiden pilaama onneton yksilö? En tiedä, tämä paholainen ehkä vähän fiiliksiäni vuodenpuoli välissä söikin. Toisaalta tämä päällä oli pirun hauskaa ja ei kyllä kaduta että Gintokin tein?? En tiedä mitä siitä ajattelisin. Kuva kertoo kaiken? Tietenkin nostatti vähän itsetuntoa sekin tosiasia, miten oli kehittynyt yleisesti asujenteossa , kun vertailin vanhaan riepuun :D Ehkä tätäkin kierrätän, joskus, jos tulee tarve derpata oikein kunnolla. Mahtava hahmohan on kyseessä hahah.. Tämä oli päällä ensin cosvisionissa ja sitten Desuconissa.

Lugia - gijinka (pokemon)

Lugia oli kyllä todella kiva asu. Jälleen kuitenkin sitäkään ei kunnolla shootattu tai materiaali oli vähän.. noh, en tiedä. Yleisesti todella huono kuva vuosi mun kohdallani? Asu itsessään on jälleen Latiaksen tapaan todella edullinen. Ylä osa on lakanakangasta (hyii) ja alaosana on Kanatan hakamat :D Peruukki on Polarin ja siihen on pöllitty Mourun peruukista siniset kuidut. Tarkoitukseni on cossata Lugiaa uudestaan ja kenties teen tuon yläosan paremmasta kankaasta. 

 vesipeto rawrr /òwó/
Ens kerralla pitää ottaa sarjakuvalla. Ois varmaan tullu hieno gif animaatio eiku

Melkein sääli että tästä on niin vähän kuvia. Ottakaa vielä extrana kuva kun kävin vähän uimassa. Ois varmaan tullu ihan hienoja kuvia, muttakun.. muo vähän nauratti? :D innostuin liikaa tuosta vedestä ja kompuroin siellä kivikossa aika lahjakkaasti (funfact: mulla oli geta-sandaalit jalassa, vedessäkin.)


 Nurarihyon (Nurarihyon no mago)

Lieneekö joku sääntö eikä poikkeus, että ainakin yks cossi vuodessa menee ihan metsään? :D Nurarihyon, voi herranjumala se on niin epäonnistunut kakka.. En tiedä, mikä siinä niin meni metsään...? Coni päivän väsymys vaiko aivan ylikarsee peruukki? = ehkä kummatkin, etenkin jälkimmäinen. En pitänyt tätä asua edes kokopäivää ylläni, se lensi todella nopeasti laukunpohjalle ja hyvä niin. Asuun kuitenkin on uponnut paljon vaivaa ja rahaa ja ..tuo kimonon kangas maksoi iiihan pirusti,.. joten mun tekisi mieli edes shoottaa tää uudestaan. Se vaatis tosin uuden peruukin ostoa ja.. hmm, noh harkintaan menee. Coniin en tätä kuitenkaan tahdo laittaa, liian vaivanloinen hirviö ja epämukava. Sovittaessa kyllä näytti hyvältä?? Tämä oli ehkä suurin epäonnistuminen ja lannistus, joka jälleen latisti mielialaa ja viakutti koko loppuvuoteen ja yleis fiilikseen. Jälleen cossi, josta ei ole kunnon kuvia.


Soushi Miketsukami (Inu x Boku ss)

Soushiii, oon oikeestaan aika ylpee tän asun toteutuksesta, miinus noi hännät, jotka tässäkin kuvassa näyttää epämääräisiltä makkaroilta. Peruukki on myös huono, niin malliltaan kuin sävyltään. Riitelee muun asun valkoisuuden kanssa. Salaa unelmoin, että ostaisin uutta valkoista karvaa ja päällystäisin nää hännät uudelleen ja kierrättäisin asun. Koska pidän tästä, mutta.. kuvatkin epäonnistuivat juurikin värivirheiden ja piilareiden (tai no toisen piilarin) puuttumisen takia. Sääli, koska pidän tästä kumma, todella kyllä paljon. Ompelin hirvityksen kasaan jopa kotona, en harjussa, joten siinäkin mielessä olen ylpeä tämän onnistumisesta. Kumpa vain saisin rahaa ostaa kunnon laadukasta karvaa, niin homma hoituisi jo sillä. 


Momiji Inubarashi (Touhou)

Tässäkin on asu, mitä 99% kierrätän uudelleen. Koen asun onnistuneen todella kivasti ja etenkin nuo pirun tengu getat, olivat mahtava kokemus :D Heti kun laitoin ne jalkaani, ihmiset huomas mut. Kuin verho ois otettu edestä pois. Cossini sai arvoa, koska hullut kengät?? Mahtavaa, mikäs siinä. Oloni oli epävarma, kunnes laitoin tosiaan nuo kengät jalkaan. Muutenkin jälleen naishahmo ja kyllä tämän myötä suunnitelmiini on eksynyt muitakin Touhoun hahmoja. >u<;; 

Tässä haluaisin tehdä hihat uudelleen ja peruukki menee tosiaan vaihtoon. Saa nähdä missä pistän tämän uudelleen. Ainakin joku kesäine coni. Tai miksei vaikkapa popcult.


Megurine Luka (Vocaloid)

Jälleen hahmo, jonka vain Mouru saisi minut cossaamaan. En unissanikaan, olisi koskaan uskonut cossaavani mitäään, vocaloidin naishahmoista.. :D Etenkään Lukaa, koska huhheijaa, sehän on ihan liian nätti hahmo mulle? Mutta sitten Mouru löysi tämän ppööpön, suloisen version, mkä sopi mulle todella hyvin. Mitään en myönnä, mutta pidän kyllä itsekin asun loppu tuloksesta.. Tekisi mieli kierrättää kesällä, ehkä sen teenkin, jos jää sunnuntai päiville jtn koloja.. >u<; Tämä asu oli päällä popcult dayssä. Se oli todella pieni tapahtuma ja meillä kummallakin oli 'hieman' weeaboo olo :D Randomisti malmille cossit päällä sunnuntaina?? Heheh.. Mutta kokemus sekin.Ottakaa tästä vielä tälläinen ppööpö loppukevennys, (  ´͈ ᗨ `͈ )

Sellainen vuosi siis takana päin. Vähän ristiriitaiset fiilikset, mutta silti koen onnistuneeni monella tapaan. Ylipäätään että sain tehtyä noin monta asua on mulle itselleni saavutus. Plusmiinus nolla.. tuli uudenlaisia hahmoja, oli budjetti kriisejä ja sitä sun tätä. Ehkä shoottauskuvien uupuminen on mulle se suurin 'ongelma'. 

Silti, selvisin ja vielä cosplayn merkeissä jatketaan. Kiitoksia teille kuluneesta vuodesta ja kommenteista, kehuista.. kaikesta mahdollisesta. Te muutamat lukijat, olette mulle tärkeitä motiavaation kannalta.. ;u; *kumartaa* 


2 kommenttia:

 1. HRGHJDFHJ sun hahmo- ja designimaku!! *u*

  Niin paljon hienoja cosseja ja hahmodesigneja, en kestä! ;w; Oot niin hyvä tekemään kaikkee maalaamisjuttuja sun muuta! Varsinki Kanata on tosi upee kokonaisuus, uguu! ;w; (ne kaikki on)
  Latias ja Lugia ovat myös toooosi korkealla mun lempparipoksu-listalla joten hnng, ja vielä teit kimonotyyliset versiot, rakkautta! <3 Itse cossaan Latiosta vielä joskus ja hyvin luultavasti Lugiaa myös! :'D

  Minäki vielä joskus teen ainaki yhen hahmon jolla on "hullut kengät", aka tengu getat... pelottaa jo valmiiks että miten niillä pysyn pystys. XD

  Ja pakko myöntää että taisin naurata vähän ku luin "epämääräisiltä makkaroilta". xD Kuulosti niin kivalta sanalta eiku. :-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uguu kiitoskiitos >u<;; latias ja latios, kuten myös lugia on mun lemppar legut, ehdottomasti. uwu;;

   Mun vahvuuksiini kuuluu maalaus, ompelu on vähä toissijanen juttu haha.. Siksi suosin hahmoja, missä pääsisin maalailemaan. 8D Mutta näillä taidoilla mennään eiku.

   Tenguilla on yllättävän helppo kävellä, pystyssä seisominen sen sijaan on vaikeeta :D Liikkeessä pysyminen on helmpompaa, kuin tasapainoilu. Ja noissa tenguissa on 10cm korko, joten niillä on vielä 'inhimillistä' kävellä.. Hiemankin korkeampi, niin vaikeus aste on suurempi hue.

   Makkara aka häntäpusikko aww yiss. öwö

   Poista