sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Tekopostaus: Ranin kuvio ja takki helvetti

Koko cossin teko on ollut yhtä helvettiä eiku.

Seuraavaksi pääsemme Ranissa itse asuun. On ehkä vaikea uskoa, mutta kuviot oli mulle paljon helpommat tehdä, kuin itse valkoisen takin ompeleminen. Sen istuvuus oli todella vaikeaa saada kohdilleen, omien muotojeni takia. Lisäksi minun oli vaikeaa neuvoa apureitani, mistä kaventaa ja miten, ..joten kyllä, mallinukke todellakin on hankittava, jos vastaavanlaisesti mitään istuvaa haluan saada aikaiseksi. :D Koska tulevaisuudessa kuitenkin, harju jää vähemmälle ja joudun tehdä asuni kotosalla. Sillon ei ole oikein ketään, joka auttaisi sovittaessa. (Iso, kunnon peili on kanssa must ostos, perhana..)

Mutta jälleen, menkäämme itse asiaan. Aloittakaamme niistä kuvioista. Voin jo suoraan sanoa, että niiden tekemiseen kului varmaan.. 4 torstaita? Ettei enemmänkin. Veivät kuitenkin eniten aikaa koko asussa. Nimittäin päätin tehdä niistä valoseulat. Koska tietyt kuvio kohdat toistuvat niin monta kertaa ja maalaaminen olisi ollut oikeasti ihan mahdotonta :D Kirjominen olisi ollut siistiä, mutta sitä mä en osaa + siihen ei olisi ollut aikaa.. ja tuskin varaakaan.. Kuviota kun on aika runsaasti. Samalla saatte lyhyen oppimäärän valoseulojen tekemisesta heh~



Ihan ensimmäiseksi leikkasin paperisen, etumuksen pituisen palasen, johon rupesin luonnostelemaan kuviota ensin lyijykynällä. Hahmottamisen helpottamiseksi piirsin vain kuvion toisenpuolen, enkä kokokuviota.





Kun kuvio oli luonnosteltu, tussasin sen mustalla tussilla. Koitin saada mahdollisimman moni ulotteista jälkeä, ohutta ja paksua. On melkein sääli, ettei seulallakaan saa näin tarkkaa ja ohutta viivaa aikaiseksi, kuin näissä piirroksissa.



Kun kuvio oli piirretty, skannasin sen ja käänsin koneella toistepäin, saadakseni identtiset puoliskot. Sitten vielä kohdistus (joka ei ollut järin helppoa)  Samalla muutin kuvion koneella täysin 'mustavalkoiseksi', jotta kuviossa ei olisi yhtään vaaleampaa harmaata. Tämä on välttämätöntä valotuksen kannalta. Ihan siksi, että kuvio aukeaa seulalle parhaiten, jos musta viiva on tasaisen paksua ja nimenomaan mustaa, ilman värivaihteluita tai röpelöitä. :D Älkää kysykö miksi..

Kun kuvio oli kasassa, otin vielä kopiot kokokuviosta uudelleen ohuemmalle/valotuspaperille. Jaoin kuvion kolmeen yhtä pitkään osaan, kolmelle seulalle.

Seuraavaksi pimiöön, jossa laitettiin emulsio (sininen väripinta) ja jätettiin seula kuivumaan. Seuraavalla viikolla sitten vietiin valotukseen (valotus toimii UV-valolla, luonnon valo pilaa seulan tässä vaiheessa.) 

Saisitte nyt hienon tutoriaalin, mutta en muista kaikkea ja minulla ei ole luonnollisesti kuvaa pimiö toiminnasta/välineistä/aineista, joten kannattaa kysyä apua joltakin tietävämmältä, jos aikoo seuloja tehdä. Ihan mielenkiintoista puuhaa ja jos vain on mahdollisuus, seula on paljon siistimpi ja toimivampi ratkaisu, kuin sabluunan teko < tosin sabluuna on paljon edullisempi ja käy yksinkertaisiin kuvioihin vallan mainiosti.



Kun seula on valottunut tarpeeksi, se pitää pestä hanan all, jotta kuvio kohdat aukenevat. Valotus siis kiinnittää emulsion pinnotekankaaseen ja ne kohdat, joissa on ollut mustaa, aukenevat. Tietenkään nämä seulat eivät onnistuneet täydellisesti, nimittäin todella ohuen viivan aukeneminen on hyvin hankalaa ja sille ei voi mitään, jos seula ei onnistu. Näistä kolmesta yksi seula, tuo ensimmäinen, jäi hieman röpeköiseksi ja kaikki haluamani viivat eivät auenneet, mutta ..no can do? :D


Sitten pääsinkin tekemään testivedoksia. Ensin ihan kankaalle, jossa näen, toimiiko seula miten pitää.. sitten toisen kerran mustalle kankaalle, jotta näen, kuinka paljon väriä pitää laittaa. Voin sanoa, että sitä ei voi harjoitella liikaa, nimittäin lopputuloksessa värien sävyt ja vahvuus heitteli laidasta laitaan ja jälkikäteen jouduin painamisen jälkeen käydä koko kuvion läpi ja tummentaa haaleita kohtia. Lisäksi kuvion kohdistaminen oli hirvittävän vaikeaa. Piti aina pestä seula ja antaa kuivua, ennenkuin jatkoi. 


Kuvassa on nyt valmiit kuviot, jotka olen tummantanut ja siistinyt. Kangas on muuten pimennysverhoa, se kiiltää kivasti ja tuntuu kivan laadukkaalta. Laskeutuu myös nätimmin kuin esim. loneta tai lakana kangas. Suosittelen lämpimästi käyttämään sitä, jos ei tarvitse paljoa ommella. Pimennysverho on hieno kangas, mutta todella haastava, jos vähänkin pitää ommella tai saumaa kääntää. Tässä se ei haitannut, nimittäin reunat siistin valkoisella kanttinauhalla.

Kuviot ovat valkoiset, nimittäin silloisessa tulosteessani väri ei oikein näkynyt edukseen.. Jouduinkin sitten kotona lisäämään liilaa/sinistä, mutta se oli sangen vaivatonta.. Väritin vain copicilla päälle ja korjailin vähän lisää valkoisella korjaustussilla. Kuvio on muuten painettu akryyli väreillä. Kangas väri olisi imeytynyt liikaa ja kuvio olisi jäänyt liian haaleaksi. Akryylimaali ei imeydy yhtä paljon, joten väri jää kirkkaammin pintaan. Tottakai tällöin pitää käyttää peittävää akryylimaalia (ja asua ei saa pestä.)

Funfact: Aryylivärissä on myös se vaara, että liian paksukerros kovettaa kangasta liikaa tai kuivunut väri rupeaa halkeilemaan. > Itse kuitenkin hyvin usein maalaan cossini kuvioita akryyliväreillä, koska väriskaalaa on enemmän ja peittävyys on parempaa. 




Sitten loikkaammekin pari tekovaihetta ja pääsemme takkiin. Ensimmäisissä kuvissa se ei ole lainkaan istuva, kun toisissa siihen on pistetty muutama muotolaskoste eteen. (Kaavoitus oli btw yhtä taistelua ja vi***sta) Etumuksessa on myös piilovetoketju, nimittäin tuo ruma ja ryppyinen etumus, katoaa ihanasti kuvioiden taakse. 

Valkoisen takin halkion alla oleva musta kangas, on ihan kolmioksi leikattu pala, jonka kiinnitän alushameeseen. Alushameesta ei ole nyt kuva, mutta se leventää kivasti alaosaa ja samalla suoristaa helmaa. En olisi koskaan uskonut ostavani hääalushametta.. jossa on vanne.. kaikkea sitä, koska cosplay :D

Hihoissa, jos tarkkaan katsotte, on myös tekonahasta tehdyt lärpäkkeet ja metalli soljet. Solkia ostin yhteensä 24 kpl ja jouduin vielä tuohon kaulukseen ostaa pienempiä lisää.. jotka osottautuivat aina vääränkokoisiksi.. Lopulta löysin oikeanlaiset.. Mainitkoon että solkia löytyy hyvin sivustoilta, joissa myydään koiran kaulapantojen/valjaiden tekotarvikkeita. Askarteluliikkeistä ja kangaskaupoista niitä löytyy todella nihkeästi. Toisaalta ebaystä löysin nuo isommat, mutta suomesta, olisi kuitenkin, saanut ehkä jopa halvemmalla.. tosin en välttämättä noin isoja (leveys 5cm).

Kuvassa on vielä takki kuvioverhon kanssa. Se on myös huoliteltu kanttinauhalla ja kaula aukkoon on lisätty karvaa. Ihan kuumaliimasin kiinni, kuten myös takin hihojen karvat on kuumaliimattu.


Kotona sitten kuitenkin päädyin suurentamaan kaula-aukkoa ja värjäämään kuvioita oikeamman väriseksi. Tekisi vielä mieli jatka värjäystä ja taittaa tuo liian liila sävy enemmän siniseksi. Mutta multa on copicit kuivuneet ja resurssit on aika lopussa, joten taidan tyytyä tähän. Muutekin tuo on vähän erinlainen eri reffeissä. 


Olin harjussa myös kiinnittänyt soljet etumukseen. Kotona kuitenkin huomasin niiden menneen väärtepäin (:D) ja jouduin repimään ne irti ja liimaamaan uudestaan. Saatte nyt tälläisen vähän huonon kuvan niistä, nimittäin eilen tätä korjailin lievästi vittuuntuneena.. Ei mene mittasuhteet ihan oikein.  (Soljet eivät mene ihan oikeaan kohtaan.)  Jännittävintähän asussa on varmasti se, etten voi sovittaa sitä ennen conia. En saa nimittäin noita solkia itse kiinni. 


Yksi ärsyttävin homma koko asussa oli kuitenkin reikien teko hihnoihin.. Tuo tekonahka oli toiselta puolelta kankaista, joten reikiä sai rynkyttää ihan kunnolla auki. Yksi hihna repesikin kivasti kahtia. Joten olkaa varovaisia, tekonahka on todella heikkoa ja se repee helposti, jos se on vähänkin ohutta.

Siinä olikin asun teosta kaikki, lopputuloksen näette sitten kun saan conissa asun päälleni. Koitamme kuvata sen silloin ainakin pikaisesti, vaikka aikataulu sunnuntaina on todella tiukka kisojen takia. 




Tähän loppuun vielä kuva piilareista, jotka surukseni ovat ihan liian ruskeat. Ranin silmät ovat keltaiset > näiden piilareiden piti olla kunnolla kellertävät. Se vähäinen keltaisuus korostuu jos ottaa salamavalolla heh, olen sitä koulu kuntaa, joak välttää salamankäyttöä viimeiseen asti.  

Aina voi tietty jälkikäteen muokata silmiä keltaisimmiksi. Tosin kisacossin kannalta olisi ollut parempi, jos piilarit olisivat oikeansävyiset. Toisaalta nämä ovat mukavan luonnolliset.. Joten tyydyn näihin, ihan myös siksi, etten ehdi tilata uusia ja keltaisia nyt muutenkin on todella vaikea löytää. Ellei sitten tilaa todella epämääräisiä halloween linssejä, jotka eivät mielestäni näytä hyvältä.  

 

Sitten vielä pari selfietä, jotka nostattavat itsetuntoani kummasti. Peruukki on myös todella ihana, pidän siitä paljon. Se on kivasti samaa sävyä kuin karvakangas korvissa ja hännissä. (Kuvissa toiset korvat, kuin edellisessä tutoraalipostauksessa

Kuvissa mulla on myös vaaleaa ripsiväriä, mutta en tiedä, näkyykö se edukseen?? Toisaalta ei se pahaltakaan näytä, joten saa nähdä, mihin ratkaisuun päädyn kisa aamuna.

Sellainen oli siis Ranin tekeminen, en välttynyt vastoinkäymisiltä ja asussa on pieniä mittasuhde virheitä (koska jumalauta noissa reffeissä ei ole edes anatomia kohdillaan + en ole hoikka animetyty) mutta.. ihan ylpeä olen.. ainakin siitä että se on edes valmis. Toivon että kuvissa ja lavalla se näyttää tarpeeksi hyvältä, etten olisi niin katkera. En todellakaan tiedä pidänkö asusta niin paljoa. Se voisi olla niin paljon parempi. Tosin se, pidänkö siitä vai en tietää vasta sitten, kun se for real on päällä ja kuvattu.

Mahtavaa jos luit tämän ylipitkän postauksen, en viitsinyt pätkiä tätä turhaan. Tässä oli paljon tekstiä ja varmasti kirjoitusvirheitäkin. Mutta ehkä olette niihin jo tottuneet eiku. Kiitos ja kumarrus, ensikertaan siis. (ja yukissa nähdään kenties o/)



4 kommenttia:

  1. HNNGH tuo kuvio on sairaan upee! ;w;
    Minäki olen käyttänyt tota samaa tekniikkaa ku tein Sengoku Basara Masamunen selkäkuvion! Se onnistui kivasti lukuunottamatta sitä että kuvio hiiiiukan siirtyi maalaamisvaiheessa, mutta onneks se ei näy kunha ei ihan superlähellä seiso. :'D Haluan vielä joskus tehä jonku monimutkaisemman kuvion tällä tavalla, toimii tosi hyvin!
    Mun tekovaihepostaukset löytyy täältä jos kiinostaa: http://valkoinensamurai.blogspot.com/search/label/screen%20printing xD

    Muistatko muuten minkä nimiset piilarit nuo olivat? Itse tiedän muutamat hyvät kultaiset piilarit ja myös muutama semmoinen mitkä jotku sanoo ovat kultaiset/keltaiset mutta eivät oo tarpeeksi hyvät jos hahmolla on kirkkaat ja/tai selvästi epäluonnollisen sävyiset simmut. :) Mulla on itsellä myös tällä hetkellä kultaiset piilarit tulossa, teen niistä sit reviewin heti ku saapuu!

    Tuo peruukki näyttää niin ihanalta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seulan teko on työläs tapa tehä kuvio, mutta ehottomasti kannattava monimutkaisten kuvioiden kannalta. uwu muistan ku ite tein masan yksinkertaisemman kiekuran sabluunalla ja luoja olin seota sen irtileikkaamisessa :D valottaminen kun kivempaa kun mattoveitsellä säätäminen.. Mutta seulan teko on hidasta ja noh.. kallistakin puuhaa.

      Nuo piilarit taisivat olla nämä: http://www.honeycolor.com/eos-new-adult-brown.html ja näin jälkiviisaana huomaan että tuon mallin simmut on siniset. Omanihan on todella tummanruskeat, joten kaskummaa, huono tuuri kävi. Sullahan on siniset, joten sulla näkyy keltaiset paaaljon helpommin kuin mulla. :> Vaikka herkästi kenties kääntyy vihertävään? Kuitenkin onnekas olet eiku.

      Tosin nytkin tuolla honeycolorilla ois ihanat alennukset.. muttakun coniin on alle viikko, niin ei vaan ehtisi tulla :D mm. tuolla on nuo yhdet dollyt, jotka on oikeesti kellertävät.

      ja kiitos taas >u< uguu

      Poista
    2. Juu se itse seulan teko kestää jonku aikaa tehä mutta sit ku se on valmis niin helpottaa ja siistiä jälkeä tulee! <3

      En ole itse käyttänyt New Adult Browneja mutta cossikumppanini (siis Hasakitsuki) on! Hänen silmissä ne näyttävät semmoiselta ruskeilta missä vähän keltaista sävyä, selvästi epäluonnolliset mutta ei mun mielestä tarpeeks keltaiset/kultaiset jos haluu selvästi "puhtaan väriset" simmut; vähän semmoinen "mutaisen keltainen". :'D Tässä kuvia: http://hasakitsuki.blogspot.com/2014/08/lens-review-eos-new-adult-brown.html
      Tosiaan hänellä on hiukan tummemmat silmät ku mulla..

      Jos meinaat EOS'in Dolly Eye Brownit niin ei nekään luultavasti oo tarpeeks keltaiset/kultaiset. x) Hasakitsuki on käyttänyt niitä myös ja totesi etteivät oo tarpeeks keltaiset oni Chizurulle (tosiaan niissä on enemmän ja peittävämmin väria ku Adult Browneissa). Kuvia Dolly Eye Browneista täällä: http://hasakitsuki.blogspot.com/2013/09/onichizuru-contact-lenses-review.html

      Mulla on juuri nyt I.Fairyn Hanabi Goldit tilauksessa ja toivottavasti nämä ovat puhtaan kultaiset, hnng! C:
      Cossikumppanini suosittelee I.Fairy Tofi Goldia jos haluaa tosi suurentavat ja kelta-kultaiset piilarit!
      http://hasakitsuki.blogspot.com/2014/08/lens-review-ifairy-tofi-gold.html

      Sori ku heitän linkkejä joka nurkkaan mutta toivottavasti noista on apua! ;u; Ollaan meki kummatki olleet kultaisten piilareiden metsästyksessä jo jonku aikaa! xD Psst, I.Fairyn piilareita saa luotettavasti LensVillagesta! ;)

      Poista
    3. ooh, tsekkaan nuo blogit ja pistän muistiin kun tarvitsen taas keltaisia, kiitos >u<;; Itse suosin honeycoloria ja candylensiä piilareta tilatessani.

      Poista