maanantai 10. helmikuuta 2014

Selän hirviökuviointi ja ..tupsuja

Iski eilen joku hirvee tarve jatkaa cossia, joten otin monta askelta eteenpäin. :D Elikkäs saatte tekopostauksen, jee! Sain nimittäin Tenkan mustan haorin valmiiksi. Olin jo ehtinyt ompelemaan sen kasaan, mutta kotona sitten vielä punaiset kanttaukset ja helman + toisen hihan huolittelu. Ja tietenkin selän kuviot.. joihin syvennymme seuraavaksi. 


KARVOJAAAH~

Ensiksi piirsin lautasen avulla ympyrän selkään, johon sitten rupesin pastellipuuvärillä hahmottelemaan kuviota (..on muuten kätevä ihan kaavojakin piirtäessä, pastellipuuväri on paljon tarkempi kuin kangasliidut.) 


Seuraavaksi maalasin punaisen merkin. Kuivatin hiustenkuivaajalla ja maalasin varmaan vielä kaksikerrosta, jotta pinta olisi tasainen ja peittävä. (toivon vaan ettei maali rupea halkeilemaan.. onneksi tämä on selkäkuvio, eikä hiha..)


Sitten vielä loputkin pinnat sain maalattua. Monta kertaa sain kuivattaa, sillä jouduin kokoajan maalaamaan jonkun kohdan yli ja korjailemaan jälkikäteen. Lopuksi vielä perusteellinen kuivatus.


Seuraavaksi piirsin tussilla mustat ääriviivat. Viivotin oli hyvä apuri tässä hommassa :D Velä vähän kuivatusta ja valmista! Maalasin myös tietty valkoisen kuvion ja koska maalin reuna on niin rosoista, korjailin tussilla vähän, niin kuviosta tuli siistimpi. Olen hyvin ylpeä tästä aikaan saannoksesta, käännän kokoajan epäuskoisesti päätä, kun kaukaa katsottuna tuo näyttää kovin hienolta ja.. noh.. oikealta! jee


Ostin punaista puuvilla lankaa ja punoin niistä tupsut. Kellertävän väriefektin tein jälleen vesiväreillä, vaikka en yhtään luota siihen että se pysyy :D 



Sitten vielä tupsujen kiinnitys ja valmista tuli! Haori on nyt valmis ja voin hengähtää helpotuksesta, että sain sen kotona tehtyä (vaikka kissa halusi kokoajan sabotoida työtäni.) Se on ihan onnistunut riepu, ainoa vain että hihat uhkaavat olla liian lyhyet. Saatan käydä ostamassa lisää mustaa kangasta ja pidentää niitä parilla sentillä. Se onneksi ei ole kova homma. Mainitkoon myös että tämä kangas on aivan hirveää, jos sattuu omistamaan koiran.. Se imaisee mangeetin lailla kaikki karvat! :D Pitää muistaa ottaa hotelliin teippiharja mukaan.. koska tuota karvaa on PALJON.

Noh, tälläistä. Nyt onkin enään kimonon kuviot ja.. kaulaan, käsiin ja nilkkoihin tulevat härpäkkeet. En tiedä vielä miten ne härpäkkeet teen.., mutta onhan tässä joku kolmepäivää aikaa keksiä jokin ovela materiaali. Huihui. 

2 kommenttia:

  1. BLAARGH ku niin hienoa jälkeä taas! Tästä cossista tulee ihan sairaan upee. ;_;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivotaan ainakin näin >u< kiitos! vielä on se tärkein ja olennaisin osa kesken. Kimonon pilvikuviot vielä tekemättä.. ja noh.. maali on aina maalia, toivokaamme etten pilaa koko tekelettä :D

      Poista